For skolene

Her finner du informasjon fra TINE Skolelyst som er aktuell for skolene.

Les mer

Feilmeldingsskjema

Her kan du melde inn feil og mangler.

Les mer

Lettmelk Kakao uten karragenan

Lettmelk Kakao uten karragenan

Les mer

Fra matsvinn til matpakker

Noe av det vi spiser og drikker mest i forhold til mange andre land i verden er blant annet fisk, kaffe, melk og avokado! God mat og drikke er viktig for at både små og store kropper skal ha energi gjennom hele dagen og yte godt. Men vi kaster også mye mat. Faktisk kaster hver nordmann 42,5 liter mat hvert år! Og av all mat som produseres i hele verden, kastes omtrent en tredel. Matsvinn er et kjempestort problem og står for hele 10% av de menneskeskapte klimautslippene.

Les mer

Prøvesmak produkter

Du kjenner deg kanskje igjen når du tror du serverer barna det som var favorittmiddagen forrige uke, men denne uken er det totalt uaktuelt?

Les mer

Skolelyst®-produkter leveres innenfor døren

Vi gjør en kortsiktig endring av leveringssted for å hindre smitte for våre distribusjonssjåfører. Vi vil i denne perioden levere varene rett innenfor døren. I denne perioden ringer vi også kort tid før ankomst. Vi setter også stor pris på om dere setter de tomme rullecontainerne ut ved siden av døra der leveringen skjer. TINEs sjåfører er kritiske for å sikre leveranser til hele Norge, og på grunn av den høye oppblomstringen av smitte må vi skjerme sjåførene slik at vi kan fortsette å levere Skolelyst®-produkter til din skole som vi pleier. Endringene gjelder fra og med fredag 8. januar og vil i første omgang vare til og med 18. januar. Vi følger fortløpende med på råd fra Helsemyndighetene.

Les mer

Produktutvalg ved din skole

Se hvilke produkter som er tilgjengelig på skolen til ditt barn her. Du kan også legge inn ønsker dersom du vil at skolen skal ta inn flere av produktene fra vår portefølje. Vi videreformidler ønskene til skolen.

Les mer

Slik administrerer og godkjenner du skolekalenderen

Les mer

Aktive barn

TINE skal skape sunne og gode vaner hos norske barn, og har forpliktet seg til fire nye løfter som skal hjelpe foreldre og andre omsorgspersoner å ta smarte valg i en hektisk hverdag.

Les mer

Startkit for skoler

Les mer

Om Skolelyst®

Skolelyst® tilbyr et variert utvalg melk, fruktdrikker, smoothie, yoghurt og grøt. Til sammen dekker produktene de aller fleste allergibehov og preferanser, slik at alle skal finne noe de liker. Vi vet også at barn fort kan bli lei av å drikke det samme hver dag, så du kan variere med ulike produkter gjennom uken og ha flere produkter på samme dag. Under ser du to eksempler på hvordan du kan sette opp uken.

Les mer

BEGYNNER DITT BARN I FØRSTE KLASSE TIL HØSTEN?

Nå er det ikke mange ukene til førsteklassingene har sin første skoledag. Her på Skolelyst® ønsker vi å bidra til en flott skolestart, med gode mat- og drikkeprodukter.

Les mer

Skolelyst + Hvorfor Det?

Våren 2020 hadde Skolelyst® et samarbeid med «Hvorfor Det?». I Skolelyst brenner vi ikke bare for riktig næring, men også god læring, og nettopp dette kan Hvorfor det? mye om.

Les mer

Oppgaver og utfordringer fra melke-kartongen!

Melkekartongen fra Skolelyst® byr ikke bare på næring, her får elevene også matteoppgaver, utfordringer og annen læring. Oppgavene er utviklet for å skape forståelse og engasjement, samarbeid og høy elevaktivitet. Hvor mange av oppgavene og utfordringer klarer du? Og lærer du noe nytt? Ta en titt under og prøv!

Les mer

Søk opp din skole

Søk opp din skole for å se om du kan bestille Skolelyst-produkter til din skole.

Les mer

Skolene som mottar midler fra Skolelystfondet i 2018

Vi ønsker å takke for alle søknader som har kommet inn til oss! Det er gøy å se at så mange ønsker å bidra til å økt skolelyst.

Les mer

Start abonnement midt i skoleåret og del opp betalingen

Du betaler fra den dagen produktene leveres

Les mer

Derfor er melk viktig

Melk og meieriprodukter er den viktigste kilden til kalsium og jod i det norske kostholdet. I tillegg er melk kilde til en rekke andre viktige næringsstoffer, som for eksempel proteiner, B-vitaminer og fosfor.

Les mer

Verdens skolemelkdag

I over 30 land markeres Verdens skolemelkdag onsdag 26.september. Målet er å fokusere på skolemelkordningen. Verdens skolemelkdag er dannet på initiativ fra FAO i FN, og er blitt markert i en rekke land verden over siden år 2000.

Les mer

Lærerike melkekartonger

De nye melkekartongene fra Skolelyst™ har nytt design med morsomme oppgaver og interessante fakta - laget av Matematikksenteret og Nasjonalt senter for mat, helse og fysisk aktivitet (MHFA). Her finner du fasiten på oppgavene!

Les mer

Skolelyst™ og Nasjonal faglig retningslinje for mat og måltider i skolen

TINE ønsker at skolebarn skal få tilbud om god og næringsrik mat og drikke i løpet av skoledagen. Skolemåltidet er også en viktig sosial arena, og et hyggelig, felles måltid kan bety mye for trivsel på skolen.

Les mer

Kort om levering, abonnement og faktura

Les mer

Slik tas klassesett-posene av rullecontaineren

Alle skoler som kan få klassesett levert fra TINE får tilbud når er logget inn på Skolelyst. Vi jobber stadig med å utvide ordningen der vi opplever etterspørsel.

Les mer

Personvern Skolelyst™

Vi jobber hele tiden for å gi deg gode brukeropplevelser på skolelyst.no. For å få til dette samler vi inn informasjon om brukermønster og persondata. På denne siden vil du finne all informasjon om hvordan vi behandler denne dataen og hvordan du som forbruker kan få tilgang til, endre eller slette informasjon om deg.

Les mer

Retningslinjer for informasjonskapsler (cookies)

Når du besøker våre nettsider på www.skolelyst.no logger vi informasjon om besøket.

Les mer

Alle drikkeproduktene er helt uten tilsatt sukker!

Det tilbys både mat og drikke på skolelyst.no. Felles for alle mat- og drikkeproduktene er at de er spesielt utviklet for skoleelever. I produktutviklingen har vi fokus på mengden tilsatt sukker, mettet fett og nøkkelhullsmerking.

Les mer

Klassesett: tips til utdeling i spisefri

Her har vi samlet noen tips om håndtering av klassesett og utdeling av produkter i spisefri, slik at skolemelkordningen kan fungere best mulig på din skole. Disse tipsene gjelder for skoler som får klassesett, altså ferdigpakkede poser med produkter til hver klasse.

Les mer

Kakao- og jordbærmelk helt uten tilsatt sukker!

Nå kan barna nyte en lettmelk med god smak av enten kakao eller jordbær - helt uten tilsatt sukker eller kunstig søtning. Melk har et naturlig innhold av sukker, og når den laktosereduseres, kommer mer av sødmen fram.

Les mer

Tips til gjenbruk av klassesettposer

Skolene på Østlandet får Skolelyst-produktene i ferdigpakkede klassesett. Klassesettene leveres i papirposer med motiv og budskap om å skylle, brette og stappe de tomme melkekartongene og samle dem i posene. Det går også an å bruke posene i kunst-og håndverktimen.

Les mer

Slik bytter du produkt

Du kan gjøre endringer i abonnementet ditt når som helst i løpet av skoleåret, og her ser du hvordan det gjøres:

Les mer

Levering

TINE leverer produktene som bestilles gjennom skolemelkordningen til hver enkelt skole. Her kan skoler gi tilbakemeldinger angående leveringssituasjonen, slik at vi får mulighet til å forbedre leveransene.

Les mer

Klassesett

Noen skoler får sine produkter i ferdigpakkede klassesett. Alle skoler som kan få klassesett levert fra TINE får tilbud når er logget inn på Skolelyst®.  Vi jobber stadig med å utvide ordningen der vi opplever etterspørsel.

Les mer

Elevprogram

Elevprogrammet fra Skolelyst er lærerikt og gjør utdelingen av skolemelk enklere

Les mer

Skolelystfondet

Vi vil gjerne bidra til å fremme skolelysten rundt om i landet!

Les mer

Sosial utjevning

TINE ønsker å bidra til at barn som ikke er med i skolemelkordningen likevel kan få tilgang til skolemelk. Derfor har vi valgt å la skolen bestemme hvem som skal få et gratis melkeabonnement for et helt skoleår.

Les mer

Brukervilkår for foresatte

Her kan du lese brukervilkårene som gjelder for deg som har abonnement på skolelyst.no.

Les mer

Brukervilkår for skoler

Her kan du lese vilkårene for skoler som er med i abonnementsordningen på skolelyst.no.

Les mer

Hva er Skolelyst?

Her kan du se film og informasjon om Skolelyst™

Les mer