Barnas Skog

Bli med på Barnas skog! Hva har skrukketroll med skolemelk å gjøre, og hvilket insekt er sterkere enn en bodybuilder? Dette er noen av mange svar 3., 4. og 5. klassinger vil finne i Barnas skog, en interaktiv skog elevene kan oppdage, utforske og lære i! 

Barnas skog er en interaktiv skogstur som lærer barna om skogen, artene som bor i den, og hvorfor det er så viktig at vi kildesorterer skolemelkkartongen. Tanken bak Barnas skog er å sette verdien av det å kildesortere inn i en større sammenheng. Ved å lære barna om skogen, som papirfibrene til melkekartongen kommer fra, blir det enklere for barna å forstå hvorfor det er så viktig at vi gjenvinner skolemelkkartongen. Barnas skog er et samarbeid mellom LOOP Miljøskole, WWF, Grønt Punkt Norge og Skolelyst.

Artikkelbilde_Barnasskog.jpg

Skogsturen blir aldri kjedelig igjen!

Barnas skog består av seks deler. Skoleklassene må skylle, brette og stappe skolemelkkartongene for å åpne hver del. I hver del lærer de noe nytt om skogen og artene som lever der. For å gjøre opplegget enkelt å gjennomføre i en hektisk skolehverdag, kan læreren selv bestemme hvor lang intervall det skal være mellom hver gang klassen åpner en ny del av Barnas skog.

I tillegg består Barnas skog av en kampanjeside med aktiviteter og undervisningsopplegg, som er knyttet opp mot de nye kompetansemålene i skolen. Her finner du også tips til turdager med klassen, og en film som forklarer sammenhengen mellom skog, kildesortering og gjenvinning. Den har Anders Herman Clausen fra NRK Super i programlederrollen. Barnas skog vil ha seks ulike design på TINE skolemelk med kakaosmak som lanseres i oktober.

– Det er verdifullt for oss i Skolelyst at gjenvinning av drikkekartong settes inn i en større sammenheng. Med Barnas skog lærer barna mens de drikker skolemelk, både om skogen, hvor fibrene i skolemelkkartongen kommer fra, og hvorfor det er så viktig at vi kildesorterer den, sier Birgit Irgens, Konseptansvarlig i TINE Skolelyst.

 

Er du lærer? 

Klikk her for oversiktet over undervisningsopplegget! Det er enkelt inndelt i seks kapitler, og du velger selv når og hvordan du ønsker å bruke hver kapittel i undervisningen. 

Er du forelder, eller kanskje bare en fan? Send dette til en lærer du kjenner, som du tror vil like dette. Vi liker i hvert fall dette og tror barna kommer til å elske det!